Rob Triemstra

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

“Het is belangrijk dat werknemers weten wat te doen bij ongeval of calamiteit. Wij (SZW) zijn enthousiast over Help123, omdat deze tool door en voor ondernemers is ontwikkeld.”

Zo werkt Help123

Als ondernemer probeert u ongelukken te voorkomen, of dit nu gebeurt bij uw medewerkers of uw klanten. Als het noodlot toch toeslaat, wilt u dat iedereen binnen uw bedrijf weet wat hij of zij moet doen. Snel ingrijpen en hulpdiensten waarschuwen, kan erger voorkomen. Het is dus belangrijk om bedrijfshulpverlening (bhv) binnen uw bedrijf goed te organiseren. Help123 is een online bhv-tool die u op een veilige, eenvoudige & betaalbare manier daarbij helpt!

Help123.eu is ontwikkeld naar aanleiding van adviesrapporten van de coalitie Winkelambacht aan ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en ministerie van Economische Zaken. Volgens de coalitie kan de veiligheid in de winkel verbeterd worden door iedereen binnen het bedrijf op te leiden wat te doen bij een ongeval of calamiteit. Daarnaast maakt Help123 gebruik van een op maat gemaakte cursus voor uw winkel. Aan de hand van beeld, tekst, spraak en interactieve toetsvragen leren uw medewerkers over bhv die van toepassing is in uw winkel. Door beeld, tekst, spraak en toetsvragen te combineren wordt het leerproces versterkt.
Onze online bhv-tool is weliswaar minder intensief door het ontbreken van praktijktraining (die niet noodzakelijk is om aan wettelijke eisen te voldoen), maar wel afgestemd op de dagelijkse praktijk van uw bedrijf en voldoet volledig aan de wettelijke bhv-verplichtingen. De online bhv-training is een combinatie van beeld, tekst, spraak en interactieve toets-vragen. Door deze combinatie (gebaseerd op dr. Mayers Cognitive Theory of Multimedia) wordt het leerproces versterkt.

In drie simpele stappen voldoet u aan de geldende bhv-wetgeving

1

Stel een bhv-plan op

Maak in samenwerking met Help123 een passend bhv-plan voor uw onderneming. Vervolgens nodigt u via e-mail uw medewerkers uit om Help123 te doorlopen.
2

Nodig uw medewerkers uit

Al uw medewerkers leren aan de hand van filmpjes en interactieve vragen de afspraken uit het bhv-plan en wat ze moeten doen bij EHBO, brand en ontruiming.
3

U houdt overzicht

In het dashboard kunt u eenvoudig zien wie geslaagd is en wie niet. U krijgt een automatische herinnering wanneer uw medewerker(s) de cursus opnieuw moeten doorlopen. Daarnaast kunt u eenvoudig het bhv-plan updaten wanneer iets verandert in uw zaak.

Geïnteresseerd? U kunt Help123 gratis en vrijblijvend uitproberen door een account aan te maken en vervolgens een bhv-plan voor uw onderneming op te stellen. U hoeft pas te betalen als u daadwerkelijk uw medewerkers uitnodigt voor Help123.

Tarief

7,50

per jaar per medewerker

Dit tarief geldt voor medewerkers van de aangesloten branches.

Tarief

10,00

per jaar per medewerker

Dit tarief geldt voor medewerkers van niet aangesloten branches.