Het bhv-plan

Mijn plattegrond is te groot

Het kan zijn dat uw plattegrond een te groot bestand is. U kan dit gemakkelijk oplossen door het bestand te verkleinen (klik hier voor Windows en hier voor Mac). U kunt met uw mobiel ook een foto van de plattegrond nemen en deze uploaden.

Ik heb geen plattegrond, wat nu?

Ontruimingsplannen zijn verplicht voor grotere gebouwen en risicovolle gebouwen waarin veel mensen verblijven. Dus als u in een winkelcentrum of groot verzamelgebouw zit zal dit aanwezig zijn. Wij adviseren in dit geval om deze informatie op te nemen in het bhv-plan door hiervoor een aparte verdieping aan te maken (in stap 2).

Een plattegrond is handig maar niet noodzakelijk (zeker niet als uw vestiging of onderneming klein en overzichtelijk is). Als u er een heeft dan adviseren wij om deze in het bhv-plan op te nemen.

U kunt ook een plattegrond zelf schetsen of laten maken. In dat geval adviseren wij u om ook aan te geven waar de nooduitgangen en bhv-hulpmiddelen zijn.

Ik moet aangeven of er een wasbak aanwezig is in mijn zaak. In mijn kapperssalon heb ik er meerdere, moet ik die allemaal aangeven?

Nee dat is niet nodig. Het belangrijkste is dat mensen een kraan met wasbak snel weten te vinden om een wond of ogen te spoelen. U kunt hier als locatie dan “in de salon” aangeven.

Kan ik gebruik maken van Help123 als mijn winkel gevestigd zit in een winkel- en outletcentrum?

Wanneer uw bedrijf is gevestigd in een winkel- of outletcentrum kunt u met Help123 uw bhv organiseren en uw medewerkers opleiden. U legt dan de afspraken voor uw eigen zaak vast, samen met de afspraken die in het winkel- of outletcentrum gelden.