De toets en het uitnodigen

Wat doe ik als mijn medewerker geen uitnodigingsmail krijgt?

Het kan voorkomen dat de e-mail in de spam of reclame-mailbox terecht komt. De e-mail is dan niet in de inbox te vinden. Ga naar de spam, ongewenst of reclame-mailbox om de e-mail te openen en geef aan dat het geen spam of reclamemail is. Andere e-mails van Help123 zullen dan ook goed aankomen.

Het kan daarnaast voorkomen dat u het e-mailadres van uw medewerker verkeerd heeft ingevuld. U kunt dit checken door in te loggen op Help123. Vervolgens kunt u in het menu ‘Mijn bhv-Organisatie’ op de naam van uw medewerker klikken en het e-mailadres controleren en eventueel aanpassen.

Waarom staan er meerdere goede antwoorden in de toets?

Het is van belang dat het bhv-plan goed ingevuld wordt. Geef daarom voor alle hulpmiddelen specifiek aan waar ze zich bevinden. Als u dezelfde omschrijving invult voor meerdere hulpmiddelen kan de trainingsmodule geen onderscheid hierin maken. Als meerdere hulpmiddelen zich in dezelfde ruimte of zelfs op een vergelijkbare plaats bevinden, probeer dan een unieke omschrijving van de locatie te geven (bijv. onder de kassa, in de tweede lade, bovenop de kast etc.). U kunt het bhv-plan aanpassen door in te loggen op Help123 en vervolgens uw locatie aan te klikken onder het menu bhv-plannen. U kunt het bhv-plan aanpassen door op de knop ‘Bewerken’ te klikken.

Hoelang is de link geldig gericht aan de werknemer?

Nee dat is niet nodig. Het belangrijkste is dat mensen een kraan met wasbak snel weten te vinden om een wond of ogen te spoelen. U kunt hier als locatie dan “in de salon” aangeven.

Hoe is de toets opgebouwd?

Wanneer uw bedrijf is gevestigd in een winkel- of outletcentrum kunt u met Help123 uw bhv organiseren en uw medewerkers opleiden. U legt dan de afspraken voor uw eigen zaak vast, samen met de afspraken die in het winkel- of outletcentrum gelden.

Wanneer is een werknemer geslaagd?

Uw medewerker is geslaagd als hij of zij niet meer dan 5 vragen fout beantwoordt.
Als uw collega niet slaagt voor de bhv-training, dan ontvangt hij of zij binnen twee dagen een nieuwe uitnodiging per e-mail. U hoeft hier niets voor te doen. In het dashboard kunt u zien wie geslaagd zijn.

 

Een medewerker gaat uit dienst, wat moet ik doen?

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hoe vaak moeten medewerkers de bhv-training doen?

Eén keer per jaar. Het is belangrijk dat het geheugen van mensen regelmatig wordt opgefrist.
Als er tussentijds iets wijzigt in het bhv-plan is het ook verstandig om iedereen de bhv-training te laten doen.

 

Ontvangt de werknemer een diploma?

Ja, als uw medewerker slaagt, dan ontvangt hij of zij hiervan een certificaat per e-mail. U staat ook in de cc van deze e-mail.

Kan Help123 worden gebruikt op een iPad/Android tablet?

Ja dat kan. De toets kan op smartphone, tablet en pc worden gemaakt. Vergeet niet uw Wifi aan te zetten om hoge internetkosten te voorkomen.

Kan een werknemer de toets stop zetten en later afmaken?

Medewerkers die uit dienst zijn kunt u verwijderen. Dit kunt u doen door in het menu op ‘bhv-organisatie’ te klikken, daarna op de naam van de desbetreffende medewerker te klikken en te drukken op “verwijderen”.

Ja dat klopt, uw medewerker kan tussentijds stoppen en later verdergaan.

Let echter wel op: bij het stoppen tijdens een vraag loopt de tijd door. Als de tijd op is, dan is deze vraag foutief beantwoord.

Het is verstandig om de training op een rustig plekje te volgen. Een medewerker is er ongeveer 20 minuten mee bezig.